“La Misión Tseltal” de Josep Lluís Penadès

Font: Mans Unides

"La Misión Tseltal": documental sobre los pueblos indígenas de Chiapas

El 2 d’octubre Mans Unides estrena als Cinemes Girona de Barcelona el documental “La Misión Tseltal”, de Josep Lluís Penadès.

La pel·lícula se centra en les reivindicacions dels pobles originaris de Chiapas, bressol del despertar indígena, i s’estrena en el context d’un hite històric: la Conferència Mundial dels Pobles Indígenes de l’ONU. 

“Han passat 20 anys de l’aixecament zapatista del subcomandant Marcos a l’estat mexicà de Chiapas – explica el director – i en general les condicions de vida dels indígenes tseltals segueixen sent lamentables: pobresa, falta d’assistència sanitària, analfabetisme, migració per falta de treball, i per suposat la lluita eternitzada per mantenir les seves terres. Aquesta situació injusta és denunciada internacionalment pels zapatistes, però hi ha un altre actor en aquest conflicte que també defensa els pobles originaris amb totes les seves forces: La Missió Jesuïta de Bachajón. Encara sent desconeguda per a la majoria, som molts els que hi tenim prejudicis per formar part de la vocació evangelitzadora de l’església catòlica. És justa aquesta crítica?”

Mira el tràiler i compra ara les teves entrades per només 5 €. Després de la pel·licula hi haurà un col·loqui amb el director i una connexió per videoconferència amb Chiapas.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s